Radionicom na temu medijske pismenosti završen projekat Evropske integracije kroz osnaženo građansko društvo

Predavanjem novinara i urednika Javnog servisa Sabrije Vulića na temu “Medijska pismenost, prakse i iskustva u EU” u JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Bar okončan je višedjelni projekat “Evropske integracije kroz osnaženo građansko društvo”.

Predavanju u školskoj biblioteci prisustvovalo je trideset učenika od kojih je većina njih učestvovala u svim segmentima projekta kojeg je realizovalo NVU „Jadranski horizonti“ u saradnji sa evropskom Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih (RYCO) i koji je podržan od strane Opštine Bar.

Podsjetćemo, projekat je obuhvatio ankete, autorske objave i stručne radionice koje su u proteklom periodu sprovodili prof. Neđeljko Necko Đurović, g. Edin Koljenović, šef RYCO lokalne kancelarije u Crnoj Gori i g. Bojana Lalatović, progmska savjetnica u RYCO lokalnoj kancelariji u Crnoj Gori.

Komletne aktivnosti koje je obuhvatio ovaj projekat pratilo je izuzetno interesovanje i aktivno učešće mladih.

Iz NVU Jadranski horizonti se još jednom zahvaljuju Opštini Bar koja je podržala ovaj projekat, Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi koja je ustupila prostor za pojedine radionice, te prof. Neli Dabanović i  prof. Neđeljku Necku Đuroviću na animiranju učenika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *